Opiskelijoilla on nykyään enemmän mahdollisuuksia opiskella ulkomailla. Suuri osa opiskelijoista hakee apurahoja tai opintorahoja opiskellakseen etusijalla olevissa yliopistoissa ja korkeakouluissa poissa kotoa paitsi jatkaakseen opintojaan, mutta myös kokeakseen kokonaan uuden maailman heidän mukavuusalueensa – kodin – ulkopuolella. Nuorena opiskelijana oleminen yksin ulkomailla voi olla vaikeaa. Siellä on kotoisuus, vaikeus, että yhdellä perheenjäsenellä ei ole palaa kotiin pitkän koulupäivän päätteeksi, ja yleinen tunne kuulumisesta vieraaseen maahan. On hyvä asia, että kotimajoitukset ovat nyt vaihtoehto opiskelijoille, jotka haluavat opiskella ulkomailla. Opiskelijoiden isäntäperheet voivat ottaa heidät sisään koulukauden ajan. Tässä on joitain tärkeimpiä syitä siihen, miksi homestayyt ovat parasta opiskelijoille.

Osallistu perheen perinteisiin ja käytäntöihin

Jokaisella perheellä on sukupolvien välityksellä luovutetut perinteet ja käytännöt. Jos saat yöpyä isäntäperheen kanssa, jolla on useita ainutlaatuisia perhekäytäntöjä, sinun tulee oppia niistä ja osallistua niihin. Ei ole mitään muuta kuin kyky olla osa perheen yksikköä ja nauttia sen tarjoamasta dynamiikasta.

Paranna tietosi alueesta ja maasta

Saat lisätietoja paikasta paikallisten silmien kautta. Sinun ei tarvitse käydä Internetissä oppiaksesi alueesta; kysy vain isäntäsi perheeltäsi asioita, joista haluat oppia rikastuttamaan tietosi, ja he opastavat mielellään läpi maansa perinteet, kulttuurin, uskonnon ja niin paljon muuta.

Sisällytä perheen kautta hankitut tiedot opintoihin

Voit käyttää opiskeluessasi tietoa, jonka saat isäntäperheeltään. Ne ovat ensi käden tilejä, joten voit olla varma, että opit sen, mitä paikalla olevat ihmiset tekevät ja harjoittavat.

Elävät kuin paikalliset

Et tunnu ulkopuoliselta, kun opit köydet asumaan isäntäsi perheesi kanssa. He opettavat sinulle, kuinka elää kuin yksi heistä, ei ulkomaalaisena. Tee mitä paikalliset tekevät, syö mitä syö, mene minne menevät, ja sinä tunnet olosi todella yksi heistä.

Kuuluu kotoa poissa olevaan perheeseen

Nuorena opiskelijana oleminen ilman perheenjäseniä ulkomailla on vaikeaa. Asuminen hotellissa sijaan hotellissa saa sinut tuntemaan kuin sinulla olisi perhe poissa kotoa. Isäntäperheesi saa sinut tuntemaan, että olet heidän oma lapsi, ruokkimaan sinä kuin he ruokkisivat lapsiaan, ja antaa sinun kokea asioita, jotka vain perheet voivat antaa sinulle.

Siellä se on. Ei ole enää syytä epäillä, että homestaydessä pysyminen ei ole hyödyllistä opiskelijalle. On selvää, että isäntäperheen kanssa oleskelu voi rikastuttaa ja laajentaa opiskelijan näköpiiriä paitsi opintojen, myös heidän maallisen tietonsa kannalta.

Kuva: Pixabay.com